«

»

Jul
18

WUDANG GONG FU TO LULEÅ

Med start vecka 35 kan man äntligen studera och träna Wudang Gong Fu i luleå.

I hundratals år har olika kampsportutövare sökt sig till just Wudangbergen för att lära sig det inre arbetet och hur man arbetar med Qi.
Det specifika med Wudang Gong Fu är dess betoning på den inre energin och arbetet med Qi och QiGong. Här är inte hårda muskler och brutal träning det som gäller.
Istället fokuserar man på det mjuka, det avspända och det livgivande.

Från Wudang-bergen kommer de inre stilarna såsom t ex Bagua Zhang, Xinyi, Taiji och Taiyi. Wudang är också känt för sin otroliga svärdsskola som gjorde dom lika berömda som fruktade. I filmen “Crouching Tiger hidden Dragon” kan man följa Li Mu Bai som härstammar från just Wudang.

Wudang Gong Fu har som sin teoretiska bas läran om Tao och Taoismen vilket genomsyrar filosofin och hur man förhåller sig till naturen, sig själv och sin omgivning. Uppfattningen om Yin och Yang utgör grunden för det mesta och tanken om Qi som energin som håller allt fungerande. Alla övningar och rörelser har två syften. Det ena är att stärka kroppen ur alla perspektiv. Det andra är att beroende på utförandet kunna fungera som mycket effektivt självförsvar.
Yin och Yang i ständigt samspel. Från långsamma meditativa rörelser till snabba effektiva handgrepp.

Själva träningen är väldigt allsidig där hela kroppen och knoppen tränas. Taiji Quan är en given del i träningen men definintivt inte den enda träningen. Man tränar även styrka, rörlighet, smidighet och uthållighet.

Vill du se lite filmer från sommarens resa till Kina och just Wudangbergen är det bara klicka här och sedan följa länkarna.
Här får du en glimt av Wudang Gong Fu och hur träningen kan gå till.

Jag själv går i lära under min mästare Sifu Jakob Isaksson som i sin tur studerar under lärare Tang Li Long.
Den lineage som vi studerar heter “Xuan Wu Pai” där You Xuande är stormästare. Tang Li Long är elev under You Xuande och av honom utsedd till en av de ”Fem Drakarna” med uppgift att bevara och lära ut just Wudang Gong Fu och Xuan Wu Pai.

Nu börjar jag alltså att lära ut Wudang Gong Fu i Luleå. Därmed blir Luleå första orten i Sverige där man kan studera just Wudang Gong Fu fullt ut.

Här finns alltså unika möjligheter att lära sig något ursprungligt och genuint för den som önskar.
Om man önskar ha kurs på sin hemort kan man kontakta mig för det också.

Vi ses där vi ses…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>