Om Roland

Hej!Jag är en tornedalning som flyttat hela vägen från svenskfinska gränsen ned till Luleå socken. Bor nu sedan ett antal år på den lilla halvön Mörön med min familj beståendes av fru och två döttrar.

1997 påbörjade jag min sjukgymnastutbildning och examen togs tre år senare. Därefter arbetade jag inom sjukhusens värld i fyra år. En bra ”skola” där man möter många människor med varierande behov och diagnoser.

År 2004 fick jag tjänst inom vuxenpsykiatrin för arbete med depressions- ångest- och tvångsproblematik. När jag inte är i arbete försöker jag göra sådant som tillför kropp och själ något. Umgås med familj och vänner, spenderar tid i skog och mark.

Ett arv från min tid inom restaurangvärlden är ett intresse  för mat och dryck. Lagar mat, provar viner och njuter av whisky med mörk choklad till. Ibland hamnar jag i snickarhörnan där jag tillverkar knivar och kåsor.

Sifhu Jakob Isaksson och jag. Uppsala maj 2010.

 

Fotografi är också ett intresse som tar sin tid. Naturen är det som oftast fotas men även vardagen och livet som det ser ut när man är mitt i det. När jag blir gammal vill jag kunna se tillbaka och säga ”Jag hade inte kunnat göra det bättre själv…”

Mästare och lärare inom Qi Gong och Taiji Quan som jag lärt och tränat för är:

Mandor Näslund, Luleå
Master Gao Tieniao, Shanghai
Master Tang Li Long 15:e generationens mästare inom Xuan Wu Pai.
Master Ismet Himmet, 15:e generationens mästare, elev under Master Tang.

Min läromästare idag sedan 2008
• Sifhu Jakob Isaksson, Uppsala, Världen. 16:e generationens mästare inom Xuan Wu Pai.

Roland Fransson