Historik

2007

Vi lever i tider där den enskilde individens ansvar för den egna hälsan ökar och vikten av aktiva egna val blir viktigare och viktigare för den framtida hälsan.

Mitt företag sehelheten.se bedrivs som enskild firma och fick sin start hösten 2007 efter en tids funderande och skissande. Under mina år som behandlande sjukgymnast har jag mött ett flertal sjukdomstillstånd som kunnat undvikas eller hanteras med enkla medel och små förändringar i livsstilen.

Det som ofta brustit är kunskapen och förståelsen för sakers sammanhang och kroppens funktioner. Min företagsidé är att bla genom föreläsningar och kurser bidra till ökad kunskap hos åhöraren om Hälsa Egenvård och Vad man kan göra själv för sitt mående. Min tro är att inom var och en finns det kraft och potential att göra underverk i det lilla men ibland kan det behövas motivation inspiration och förståelse för hur saker hänger ihop innan man kommer igång själv med det egna arbetet.

2008

Nu går företaget in i en ny fas. Den 1:a september 2008 slår jag upp portarna till min friskvårdsmottagning. Där kan du få individuell hjälp och stöd för ett friskare liv och sundare tillvaro. Du hittar mig på småbåtsgatan 1, södra hamn, Luleå. Kvällstid är jag tillgänglig för dig och dina behov så ring eller skicka mail för tidsbokning. När det gäller föreläsningar och kurser kommer jag dit ni vill när ni vill… Så oavsett om ni är i Kiruna eller Malmö kan det vara en god idé att kontakta mig för planeringsdagen eller konferensen.

2009

Ny termin nya utmaningar. Nu tar jag över Shiva Yogastudios lokaler efter Lenitha. I stora studion blir det QiGong och Taiji Quan. Dessutom hamnar min behandlings- brits här där jag fortsätter erbjuda individuella behandlingar i form av bla akupunktur och massage. Jag hyr dessutom ut behandlingsrum till företag inom frisk- och hälsovård. Stora studion hyrs också ut per timme eller heldag och helg. Kontakta mig för visning och hyresuppgifter.

2010

Ett halvår har gått sedan jag tog över lokalerna efter Shiva Yogastudio. Idag kommer man till Helheten när man kommer till oss. Alla behandlingsrum är nu uthyrda och verksamheten rullar på för oss alla.

För min del var hösten 2009 ett halvår med ständigt ökande träningsgrupper i Qi Gong och Taiji Quan. Från att våren 2009 haft träningstid en gång i veckan á 1,5 timme har jag nu sammanlagt 5,5 timme fördelat på två kvällar i veckan.

Planen för våren 2010 är att utöka med ytterligare 2 pass, ett morgon och ett lunchpass på torsdagar. Med förhoppning om ett intressant år där hälsa och friskvård blir ett genomgående tema hälsar jag er alla välkomna till Helheten.

2011
Hösten 2011 introduceras Wudang Gong Fu till Sverige och Luleå via sehelheten.se. Tidigare har man kunnat träna QiGong och Taiji som delar. Nu finns Helheten även här. Wudang Gong Fu erbjuder ett heltäckande system för kropp och själ.

Roland Fransson