«

»

Feb
04

RYTMEN

Att hitta rytmen i sitt liv, eller ens känna den, är det självklart och enkelt?

För mig var det inte det tidigare. Jag sprang på, levde i den “snabba filen”. Åt fort, sov lite och slet ut skorna. Migränhuvudvärk var en del av min vardag liksom ständigt spända axlar. Arbetade i snabba miljöer med höga tempon. Rusat hit och dit utan tid för eftertanke.

Min vändning kom 2004 då jag fick möjlighet gå en utbildning i en behandlingsmetodik kallad “Basal kroppskännedom”. En metodik sprungen ur QiGong och Taiji Quan och med förståelse ur utvecklingslära och psykologi. Eller ännu enklare, människan som helhet. 
Efter en vecka på annan ort och tre månaders aktivt eget arbete vände det. Min rynka mellan ögonbrynen försvann. Mina slitmärken på skorna förändrades och jag började andas. Jag blev medveten om det omedvetna. 
Jag går långsammare, äter och faktiskt tuggar maten, lyssnar på folk som talar, ser omgivningen i kring mig. Medveten om min egen rytm och försöker följa den.

Att leva i sin rytm minskar slitaget på vår kropp och vår själ. Att hitta sin rytm kräver uppmärksamhet, tålamod och beredskap att göra förändringar. Belöningen är stor och avkastningen väl värt arbetet.

Vill du ha hjälp hitta din rytm? Känner du att det är fel någonstans men vet inte riktigt var eller vad? Ibland behöver vi hjälp och stöd och ett “bollplank”. Tveka inte, kontakta mig om du tror att jag kan vara ditt “plank”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>