«

»

Jul
04

Öst och Väst i samklang

Vadan denna rubrik?

I maj hade jag ett mycket intressant möte med Marco Berg som driver Akubalans i Uppsala.


Det blev ett möte där vi bytte tankar och erfarenheter kring behandling och vård ur ett Traditionellt Kinesiskt Medicinskt (TCM) perspektiv jämfört med ett västerländskt vårdperspektiv. Två olika perspektiv som tillsammans skulle skapa en fantastisk helhet.

Marcos specialitet är örter och hur dessa kan användas på flera olika sätt men han är också mycket kunnig akupunktör och det är oftast i denna roll han söks, som akupunktör. Han har en mycket gedigen utbildning som borgar för hans kunskaper.

Det vi båda kunde se är hur viktigt det är att nå ut till människor i stort men också till vård och behandlingskollegor.
Dels för att informera om vad TCM kan erbjuda i vård och behandling men också hur man bättre skulle kunna samverka för att erbjuda mer komplett vård. Både i förebyggande syfte men också behandlande för olika symtom och diagnoser.

Mötet med Marco inspirerade till fortsatta tankar och vad dessa leder till kommer framtiden att visa ;)