Passbeskrivningar

Wudang Gong Fu
Så kallas hela det system som vi tränar. Systemet byggs upp av flera olika delar, QiGong, meditation, Taiji Quan, svärdsträning och grundläggande Gong Fu-träning för att nämna några. På träningspassen tränar vi olika aspekter som behövs utvecklas och grundläggas. Var och en tränar på sin nivå men vi tränar alla tillsammans. Fokus i träningen är Hälsan. Utan den faller allt annat.
Sedan är det grundläggande träning och det är verkligen träning. Muskler stärks och sinnet skärps. Självförsvar ligger som en naturlig del i träningen men det är inget som vi utgår ifrån. Allt vi gör har sitt syfte men syftet kan ibland verka dolt. Minns Karatekid och “Wax on Wax off” (film från 80-talet).
Träningspassen i sig kan se väldigt olika ut beroendes på vilka som deltar och vad som är aktuellt för tillfället. Vi tränar lite längre tid och det är för att träningen ska bli så bra som möjligt.
Träningen lämpar sig väl för alla oavsett tidigare träningsvanor. Det man inte har får man med tiden när det gäller styrka, ork och rörlighet. Alla är vi nybörjare, några har bara varit det lite längre. 

Man kan träna Wudang Gong Fu som hela det system det är och ta del av alla klasser som erbjuds.
Eller man kan välja att fokusera på en del och gå den klassen. Inget är fel, allt är rätt.

Qigong – Rörelser för Hälsa

Mjuka skonsamma rörelser som påminner om Taijins mjuka flöde.
Stimulerar alla meridianer och aktiverar Qi-flödet. Helhetspasset.
Varje pass startar och slutar med en stunds sittande meditation.
 

Taiji Quan

Lär dig Taijins grunder. Balans koordination motorik, allt tillsammans.
Taiji Quan kan studeras för Hälsa, som träning eller som den kompletta kampform den är. Oavsett fokus är rörelserna dom samma.
Hui chun QiGong
Rakt översatt betyder det ungefär “Back to spring/well”. Det vill säga “Tillbaka till ursprunget/ungdomen”
En Daoistisk form av QiGong där rörelse varvas med stillhet. Ett Daoistiskt ordspråk är att “Dö vid 120 år är att dö ung”. Det ordspråker beskriver syftet med denna QiGong. 

,