Wudang Gong Fu

Wudang Gong Fu, Xuan Wu Pai
Här tränar vi den ursprungliga formen av Wudang Gong Fu. Det blir Qigong, Taiji Quan, Push-hands, självförsvar, applikationer och svärdsträning.
Träningen är allsidig och innehåller allt från långsamma rörelser till snabba vändningar. Vi tränar vår styrka, smidighet, balans, ja allt som har med kroppen och knoppen att göra.
Träningspassen är lite längre men tempot anpassat för att man ska orka hela vägen igenom.

Utdrag ur min mästare Jakob Isakssons blogg.

“På Wudangberget finns det olika “sekter” eller daoistiska rörelser. Dessa har gått olika vägar från Zhang San Feng som är bergets stamfader och grundaren av Wudangs interna kampkonster. San Feng Pai är den mest kända tack vare fenomenet youtube och en stormästare som är vida respekterad. Vid sidan av den sekten har vi Longmen Pai (Dragon Gate) och vår egen Xuan Wu Pai (eller som den egentligen heter: Wudang Pai)

Zhang San Feng skapade aldrig någon sekt kallad efter sig själv. Förr i tiden var alla sekter “Wudang Pai” och när vår stormästare kom till berget och lärde sig kampkonsterna här så tränade han både för de som kallade sig för San Feng Pai och Xuan Wu Pai. Han kallade därför sig själv och sina elever för Wudang Pai. Tack vare politiken här på berget så valde han dels att lämna berget och sen också tona ner namnet Wudang Pai eftersom det allt för tydligt visar att det är han som har koll på sina grejer.

historien om Xuan Wu och templet där vi tränar: Mo Zhen Jin eller Needle Grinding Well

Xuan Wu var en prins som kom till Wudang För att kultivera sig. Efter en lång tids meditation så bestämmer han sig för att ge upp men på vägen ner för berget ser han en gammal dam som sitter vid en källa. Han ser att hon slipar en synål av en stor järnstång och säger åt henne at det är omöjligt. Hon förklarar att ingenting är omöjligt bara man håller fast vid sin tro och fortsätter. Xuan Wu inser att budskapet var till honom och vänder tillbaka till sin grotta för att uppnå odödlighet.”

Lite kunskap om Xuan Wu Pai och Prinsen Xuan wu.

2 comments

  1. Elliptical workout says:

    I suggest you to add a facebook like button!

    1. admin says:

      That I will do, thanks for the tipp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>