«

»

Mar
28

PÅSK

Nu är det påskhelg och ledigheter som hägrar för många. Endel vaxar skotrarna för turerna utomhus, andra vaxar skorna för turerna inomhus. Några vaxar kanske ingenting alls. Själv kommer jag nog att befinna mig mestadels utomhus åkandes skidor, köra skoter, pimpla och faktiskt, bara njuta av tillvaron. Det är planen.

Men sedan, likt den omskrivne mannen i bibeln, tänker jag mig ett liv även efter påsk. Tid för träning, för utveckling, för framsteg.
En del av den tiden kommer att bestå av de QiGong-klasser jag ger varje vecka.

Måndag Torsdag 18.00-19.00 ges “QiGong – rörelser för hälsa”.
En mjuk och skonsam form som passar de flesta. Här arbetar vi lugnt och metodiskt igenom hela kroppen och alla “kanaler” för ett bättre mående. Var och en arbetar utifrån sina förutsättningar oavsett hur länge man tränat. Rörelserna är densamma för alla.

På fredagar 14.00-15.00 lär jag ut en annan form ”Hui Chun QiGong”. En form med färre antal rörelser men varje rörelse görs fler gånger. I denna form varvas stående meditation med rörelser. En form vars namn översatt till svenska blir ungefär “Tillbaka till ungdomen”.
Med det namnet förstår man vad vi strävar efter. Helt enkelt att vitalisera kroppens alla delar och system för ett långt liv.

Du som nu känner att det är för sent att hoppa på, att starta, att halva terminen redan gått, dom andra är bättre än mig osv.
Glöm alla sådana tankar. Man börjar där man är när man börjar, oavsett var man är. Hellre börja än inte alls.

Välkommen till studion när du är redo.

Men inte före påsk för nu är det påskledigt :)