«

»

Apr
12

DEN SÄLJANDE KROPPEN

Gårdagen var en dag i föreläsningarnas tecken.

Först handlade det om Basal Kroppskännedom där blivande sjukgymnaster utbildades i det egna övandet. Detta skedde på LTU, Luleå Tekniska Universitet.

Senare på kvällen föreläste jag på det öppna medlemsmötet som arrangerades av föreningen Friskvård och Hälsa på temat “Den säljande kroppen, kroppspråk och kroppskännedom” .

Kroppen talar säger man och ska man sälja vill man att kroppen ska vara säljande. Kroppspråket följer vår sinnesstämning och våra intentioner medvetet och omedvetet.
Detta är något som omgivningen känner av reagerar på och som kan ha avgörande betydelse när man ska göra affärer.

Att arbeta med sin kroppskännedom och bli medveten om den egna kroppen är att förbättra den interna kommunikationen.  Det jag känner inom mig är också det jag signalerar utåt. Här kan jag alltså både bli medveten om vad jag signalerar men också arbeta med det inre och därigenom förändra signalen utåt.

Med en ökad kroppskännedom kan man bli medveten om sitt kroppspråk och därigenom bli en tydligare tryggare affärspartner för omgivningen.

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig för ett utbildningsförslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>