«

»

May
10

Våren sommaren

Ja. Tiden går fort konstaterar man ofta.
Det känns som nyligt som Kinaresan bokades (i december) och nu är det redan maj. Avgång nästa vecka :)
Tre veckor av träning ligger framför mig. Först i Shanghai och sedan i Hainan.

I Shanghai blir det träning under mäster Gao Tieniao och hans elev Hans Järling. Några minns Hans från då han var i Luleå och gav en workshop i Xing Yi och Bagua Zhang. Master Gao har jag träffat vid två tidigare tillfällen och fått möjlighet att lära av. En herre med mycket goda kunskaper inom Wudang Gong Fu och även Shaolin Gong Fu och som på ett tydligt sätt kan visa och lära ut. En handgriplig herre.

I Hainan, som är en ö i sydkinesiska havet, blir det träning på Ismet Himmets skola. Ismet är en levande legend inom Wudang Gong Fu och träningsbror samt elev till vår mästare Tang Li Long. Ismet driver en skola på Hainan sedan vintern 2014 och det ska bli mycket intressant att träna där. Vill man se lite filmer med Ismet är det bara söka på youtube.

Under min frånvaro kommer Micke att hålla studion öppen för träning. Klasserna blir precis som vanligt och alla kommer att hjälpas åt.
Jag själv kommer tillbaka den 2:a juni och är åter på studion den 5:e.

Den 23 augusti händer det saker igen
Vi, studion med lärare och elever, har blivit inbjudna till att ge uppvisning i samband med invigningen av Björkskataparken.
Vi kommer att visa olika former av Qigong, vi visar Taiji Quan och kanske även lite mera.
Tiden för själva uppvisningen är 12.30-13.15. Dagen som sådan är från 11-14 och jag kommer att finnas där hela dagen och svara på frågor och ge spontantuppvisningar lite här och där på området. Vill du vara med? Hör av dig till mig så planerar vi ihop.

Till hösten är det lite förändringar i schemat. All info finns här på hemsidan.
Det stora är att jag börjar ge en klass för ungdomar 12-16 år. Det blir grundläggande Kung Fu träning med höga sparkar och djupa ställningar.
Jag för också in en klass Martial Fitness, en ren fys-träningsklass. Här blir det hårt arbete och garanterad träningsvärk/kärlek. Klassen för dig som inte är rädd för svett och kroppskontakt.
Taiji Quan och Wudang-klassen har båda förlängts lite i tid. Mer tid för bättre träning helt enkelt.
Fredagsklasen har utgått men inte Hui Chun QiGong. Den är flyttad till måndagar istället. Ba Duan Jin läggs däremot på hyllan ett tag.

Så är det. Tiden går, klasser förändras, träningen utvecklas och alla blir vi äldre :)
Med förhoppning om en bra vår och försommar för alla reser jag snart till Kina :)

Vi ses :)