«

»

Apr
24

Tiden går fort

Nyss var det mars och självförsvarsklassen som var på tapeten. Nu är det snart maj. Tiden rusar.

Sedan mars har det erbjudits klasses som vanligt samt att jag även introducerat en nygammal klass, nämligen “Martial Fitness”.
En klass för den träningssugne. Man behöver inte vara “kampsportare” för att vara med på den klassen. Träningen bygger förvisso på traditionell klassisk Kung Fu-träning men också på modern funktionell träning där vi använder oss av kroppen som träningsredskap.
Under passet går vi igenom hela kroppen, från botten till toppen. Ingen del lämnas otränad, även huvudet får sitt.
De spontana reaktionerna från klasserna har varit genomgående positiva.
Nu idag torsdag håller jag klassen för tredje gången och mest troligt kommer klassen att finnas med i höstens schema.

I övrigt, vad händer nu?
Jag själv åker till Kina 13:e maj för tre veckors tränande och studerande under två olika mästare och deras elever.
Dels ska jag träna under mäster Gao. En mästare jag mött två gånger tidigare, dels i Sverige och även i London. Hans elev Hans Järling har även varit uppe i Luleå 2012 för en workshop där han introducerade Xing Yi och Bagua Zhang för oss. Sedan dess tränar jag själv Xing Yi under Hans. Det är Alltså Hans mästare mäster Gao och även Hans som jag ska träffa i Shanghai.
Efter en tid i Shanghai går resan vidare till Hainan, en ö i sydkinesiska havet, för en tids träning under den levande legenden Ismet Himmet och hans elever på deras skola i Hainan.  Den som söker på Ismets namn på Youtube kommer att hitta mycket sevärt. Ismet är Gong Fu-bror samt elev under vår mästare Tang Li Long.  De är båda elever under stormästaren You Xuande.
Så Ismets elever och vi är kusiner så att säga.

Under min frånvaro kommer mina elever med Micke i spetsen att hålla i klasserna på studion. det blir Qigong, Taiji Quan och allt det där andra precis som vanligt. Bara det att jag inte är där.

Den 3:e juni är jag åter på svensk mark och kommer att hålla i terminens sista klasser innan sommaruppehållet.

Vi kanske ses redan idag :)