«

»

Dec
15

Terminsavslut och start :)

Nu drar det ihop sig till avslut av höstens termin. Veckan som kommer blir den sista för 2013.
Torsdag 19:e dec är sista passet innan juluppehållet.

Om jag ska summera träningsåret 2013 så kan jag bara konstatera att det glädjer mig att fler och fler hittar till studion.
Rekord i besökare en torsdagsklass under hösten. Fler skor än någonsin nere i hallen :)
Under hösten började jag lära ut Ba Duan Jin, ett QiGong-sett som aktiverar och stärker kroppens muskler senor och ligament, ett tämligen aktivt sett. Ett pass som först startar med 20 minuter sittande meditation följt av gående meditation ungefär 10 minuter innan QiGong-övningarna börjar. Yin och Yang i balans kan man säga.
Passet har kommit att uppskattas av dess besökare och med kommentarer som att knän blivit bättre och bröstryggar rörligare sporras jag till att fortsätta med klassen även under våren.

Wudang-klassen har fått fler elever som blivit glatt överraskade över den mångfacetterade träningen. Härligt att få följa deras utveckling och se glädjen i ansiktena under träningen. Utveckling genom utmaning :)

Taiji-klassen har även den vuxit till antal. Att lära sig former är en del men sedan att fylla formerna med Taiji är en annan del och det är den delen som är viktig. Grundövningar, stärka kroppen, öka rörligheten och förbättra både balans, motorik och koordination är det vi gör i träningen. Vi utvecklar hela vårt Jag och då blir Taijin bra :)

Jag  har även haft nöjet att både föreläsa och ge introduktion i QiGong och Taiji ur ett rehabiliteringsperspektiv på sjukgymnastprogrammet på Luleå Tekniska Universitet. Det vetenskapliga stödet för att använda QiGong och Taiji i rehabilitering är idag så stort att det går inte att inte ha med det i utbildningen. Nästa steg kanske är att kunna erbjuda större grundläggande utbildning i ämnet så att eleverna har mer på fötterna när de kommer ut i arbete och faktiskt kan erbjuda rehab-träning med dessa verktyg.

Nu ser jag fram emot 2014.
Ett år med mer träning, fler möten och mer utveckling för alla. Min förhoppning är att fler ska hitta till studion, fler ska se möjligheterna med det jag erbjuder. Och att jag själv genom min egen träning fortsätter utvecklas framåt.

Vecka tre startar vårens träningar igen. Första veckan är som vanligt gratis för alla. Perfekt möjlighet att komma och testa för den nyfikne.
Wudang-klassen samt Taiji Quan-klassen blir tio minuter längre. Vi startar dom klasserna 10 minuter tidigare helt enkelt.
Alla tider och priser hittar man här.

Wudang-elever som vill veta mer kontaktar mig eller kikar på wudanglulea.blogg.se där info kommer.

Vi ses :)